Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z rumem i czekoladą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, proszkiem, jajkiem, żółtkiem, szczyptą soli. Przesiekać z zimnym masłem, szybko zagnieść. Ciasto owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone rozwałkować, rozłożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem, piec 12 min w temp. 180oC.
Jajka umyć, białka ubić na pianę. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami, aromatem. Dodać ser, kaszę, cukier waniliowy, mąkę i porcjami ser, delikatnie wymieszać z bakaliami i pianą. Rozłożyć na cieście, piec 55 min w temp. 180oC. Jeszcze ciepłe oblać polewą.
Przed dodaniem bakalii sparz je i osącz z nadmiaru wody na ręczniku papierowym. Pamiętaj, by orzechy drobno posiekać.Źródło: Twoje Imperium