Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernikobrownie to moje ulubione ciasto, gdyż zawiera świetne składniki: ser biały i czekoladę :) Sernik jest cudownie aksamitny, a brownie pysznie soczyste. Możemy go podawać ze świeżymi owocami ale również z musami owocowymi. Zawsze jest przesmacznie!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3115
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 243
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 115
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3115
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 243
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 115
Składniki
Czekoladę połamaną na kosteczki roztapiamy w rondelku z masłem. Mieszamy od czasu do czasu, nie podgrzewamy za bardzo. Lekko studzimy.
W tym czasie ubijamy jajka z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo wlewamy masę czekoladową ciągle mieszając. Na końcu łączymy z mąką.
Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy 15 minut w 170 stopniach.
W tym czasie miksujemy ser z mlekiem skondensowanym i ziarenkami z wanilii.
Na podpieczony spód wylewamy masę serową i pieczemy ok 35 minut w 160 stopniach, aż masa będzie ścięta.
Podajemy schłodzone ciasto z owocami sezonowymi lub musem owocowym.