Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne jarskie danie, bardzo łatwe do zrobienia
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Z mąki, margaryny,śmietany i drożdży zagnieść ciasto, które dobrze włożyć na parę godz. do lodówki, ale nie jest to konieczne. FARSZ- ser biały, ser żółty starty grubo, sól i pieprz dobrze wymieszać na jednolitą masę, w razie gdy jest bardzo twarda - dołożyć trochę śmietany. Ciasto rozwałkować na ok. 2 mm, wykrawać prostokąty , na środek położyć trochę farszu, zlepić rogi (robię to widelcem i wychodzi fajny wzór). Surowe poduszeczki posmarować rozmąconym jajem, posypać solą i ulubioną przyprawę - u mnie jest to kminek. Piec ok 15 min w temp.180 st. koniecznie na pergaminie. Wygląda to bardzo ładnie i smakuje wyśmienicie.