Do góry

Dania główne Przepis na:

Serowe ravioli

Serowe ravioli

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27994

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Serowe ravioli"

Składniki

  • 30 dag ziemniaków
  • 20 dag masła
  • 3 dymki
  • 10 dag bryndzy
  • 1 papryka
  • 40 dag mąki
  • 3 jajka
  • żółtko
  • 10 dag bułki tartej
  • 10 dag wędzonego boczku 3słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czas 60 min; porcja – 750 kcal, cena 3 zł.

  2. Ziemniaki obierz, ugotuj w wodzie z solą oraz 5 dag masła, odlej. Oczyść dymki, posiekaj. Umyj, rozkrój i pozbaw nasion paprykę. Miąższ pokrój w kostkę.

  3. Na patelni rozgrzej 5 dag masła. Przesmaż paprykę z dymką. Posyp łyżeczką mielonej papryki. Wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami i bryndzą. \

  4. Mąkę połącz z 2 jajkami i 2 żółtkami. Zagnieć ciasto, odłóż na godzinę, a potem rozwałkuj na prostokątny placek. Na połowie rozłóż łyżeczką kupki farszu (co 4 cm). Białko wymieszaj z łyżeczką wody. Posmaruj ciasto wokół farszu, przykryj drugą połówką placka.

  5. Warstwy ciasta pomiędzy farszem dociśnij, pokrój. Kwadraciki wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8-10 min. Resztę masła zasmaż z bułką tartą, włóż ravioli, wymieszaj. Okraś wysmażonym boczkiem.

  6. . Przygotowane wcześniej ravioli możesz odgrzać w piekarniku.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń