Do góry

Dania główne Przepis na:

Sharma Cezarego

Sharma Cezarego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 3752

Szybkie i pyszne danie. Zawsze cieszy się dużym powodzeniem na wszelkich imprezach. Starajcie się używać jak najmniej oleju.

Składniki

  • cebula, 2 duże
  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • jajka, 2
  • Mały majonez, 1
  • maly keczup, 1
  • Bułka tarta, do panierowania
  • olej, do smażenia
  • tarty ser żółty, 250 g
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy na półplasterki i lekko podsmażamy na oleju. Ma być tylko zeszklona. Wykładamy do żaroodpornego naczynia.

  2. Pierś kroimy na małe kawałki i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. do jajka dodajemy przyprawy według gustu (wystarczy odrobina soli i pieprzu ale jak ktoś lubi na ostro to śmiało). Lekko przesmażamy na patelni i wykładamy na cebulę.

  3. Posypujemy startym serem, smarujemy majonezem i polewamy keczupem. Jeśli posypujemy serem jeszcze gorące mięso musimy szybko posmarować majonezem i keczupem i wstawić do pieczenia, bo jeśli ser zdąży się stopić to utworzy powłokę przez którą majonez nie wymiesza się z potrawą.

  4. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Ser musi się roztopić a majonez z keczupem spłynąć na dół.

  5. Podajemy na stół w naczyniu w którym piekliśmy.

  6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: sharma

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń