Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka  na ryżu

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 495

Dodano: 06.05.2010

Odsłon: 4557

Szybkie,tanie,wystarczy tylko piekarnik i blaszka do ciasta lub naczynie żaroodporne

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Suchy ryż wysyp na blaszkę ,na nim poukładaj krążki cebuli ,na cebuli ułóż dobrze przyprawione skrzydełka i zalej gorącą zalewą Włóż do piekarnika nagrzanego do200 st.na ok. 1 godzinę . Przed końcem pieczenia można włączyć piecyk na funkcję, w której skrzydełka się zarumienią

  2. Zalewa do ryżu;Wszystkie składniki połączyć i zagotować .Zalać suchy ryż.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniatereska90 18 lipca 2010 Uwielbiam ten ryż :D robię podobnie z tym, że daję więcej papryki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 07 maja 2010 Robię je na zwykłej blaszce do ciasta 40x25 ,jest zanurzony tylko ryż z cebulą,a skrzydełka minimalnie .Piecze się bez przykrycia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 06 maja 2010 To musi być pyszne,już niedługo wypróbuję.Czy naczynie ma być przykryte i czy nie za dużo wody.? Te skrzydełka mają być zanurzone?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń