Do góry

Sałatki Przepis na:

Śląska sałatka warstwowa

Śląska sałatka warstwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1573

Dodano:

Odsłon: 589

Przedstawiam dziś przepis na pyszną sałatkę warstwową, która w mojej rodzinie znana jest pod nazwą "śląska". Jest to sałatka zupełnie bez przypraw, cały smak pochodzi od składników ułożonych w warstwy i przykrytych majonezem. Nadaje się w sam raz na imprezy. Serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 1 słoik selera konserwowego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 jabłka
  • 1 puszka ananasów
  • 1 puszka kukurydzy
  • kilka plastrów szynki
  • 1 por
  • 1 duży słoik majonezu
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na dno szklanej miski przekładamy odsączony seler. Smarujemy to majonezem. Na to kładziemy pokrojone w kosteczkę jajka, smarujemy majonezem. Na to kładziemy pokrojone w kosteczkę jabłka.
    Warstwa majonezu.
    Ananasy pokrojone w kosteczkę.
    Warstwa majonezu.
    Kukurydza.
    Warstwa majonezu.
    Szynka pokrojona w kwadraciki.
    Ostatnia warstwa majonezu.
    Na wierzch kładziemy plasterki pora.
    Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia jest już gotowa i przepyszna.
    Serdecznie polecam :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń