Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledz w ziołach

Śledz w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12240

Dodano:

Odsłon: 5839

Przepis na te śledzie pochodzi z naszej regionalnej kuchni,czyli sa to smaki podlasia.

Składniki

  • filety śledziowe solone 6
  • cebula 2
  • pieprz czarny 2 łyżeczki
  • liście laurowe kilka
  • tymianek i suszona bazylia po1/2 łyżeczki
  • mielone ziele angielskie pół łyzeczki
  • ocet winny 1/4 szklanki
  • skórka cytrynowa 1/4 łyżeczki
  • olej 1/4 szklanki
  • cukier 1/2 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. przyprawy wymieszać,cebulę pokroić w półplasterki,śledzie pokroić na mniejsze kawałki

  2. układać warstwami,śledzie ,zioła,cebula,każdą warstwę posypać szczyptą cukru,skropić octem ,zalać olejem i odstawić najlepiej na dwa dni

  3. Tak przygotowane śledzie doskonale smakują z ziemniakami z wody lub ciemnym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 10 grudnia 2014 tak przyrządzony śledź musi smakować wybornie!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna115 23 listopada 2014 Bardzo lubię wszelkiego rodzaju ryby, a śledzie w każdej postaci :-), Twój przepis i prezentacja zachęcają do spróbowania :-). Pozdrawiam :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Madzia333 23 listopada 2014 Kusicie dziewczyny śledziami,ja zabieram następny przepis,a najchętniej już bym skonsumowała chociaż cząstkę,pysznie wyglądają,pozdrawiam")

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 23 listopada 2014 zabieram przepis, bo brzmi bardzo smacznie:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń