Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź z kaparami

Śledź z kaparami

Autor: gosiawkuchni

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 364

Dodano: 25.11.2011

Odsłon: 5144

bardzo smaczna wersja śledzika

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić na kawałki ok 2 cm i namoczyć w mleku. Ogórki, jajka i cebule pokroić w drobną kostkę, posiekać szczypiorek i koperek.

  2. Majonez wymieszać ze śmietaną, do sosu dodać wszystkie pokrojone składniki, kapary oraz śledzie i razem wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 26 kwietnia 2013 pychota, zostawiam "kciuka" i zabieram do ksiązki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń