Przekąski Przepis na:
Śledzie o korzennym smaku

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7035
Dodano: 30.11.2010
Odsłon: 49456
Składniki
- śledzie matias, 1/2 kg.
- cebula, 2 szt.
- przyprawa korzenna, 2 łyżki
- olej, 3/4 szkl.
- rodzynki, przecier pomidorowy, opcjonalnie
- Pietruszka - natka, 1 łyżka
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Śledzie namoczyć na ok.1 godzinę. Pokroić na małe kawałki.
-
Cebulę pokroić w kostkę i zaparzyć we wrzątku.
-
Przyprawę korzenną, cebulkę i pietruszkę wymieszać z olejem. Można również w tym momencie dodać rodzynki i przecier pomidorowy.
-
Śledzie wymieszać z olejem korzennym, ułożyć w słoiku i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce, żeby się przegryzły i nabrały smaku . SMACZNEGO!.
Komentarze do przepisu (5)

grawa5 17 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
W tym roku znów zawitają te śledziki na mym świątecznym stole. Bardzo ciekawy smak!! Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
fajny świateczny pomysł na śledzia3 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 30 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
napewno smaczne ....3 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 30 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię śledzie,z przyprawą korzenną jeszcze nie próbowałam ( do ulubionych )3 Kto głosował? | Odpowiedz