Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie o korzennym smaku

Śledzie o korzennym smaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6706

Dodano:

Odsłon: 49253

Wspaniały smak, aromatyczne, a przy tym proste w wykonaniu i oczywiście idealne na świąteczny stół.

Składniki

  • śledzie matias, 1/2 kg.
  • cebula, 2 szt.
  • przyprawa korzenna, 2 łyżki
  • olej, 3/4 szkl.
  • rodzynki, przecier pomidorowy, opcjonalnie
  • Pietruszka - natka, 1 łyżka
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć na ok.1 godzinę. Pokroić na małe kawałki.

  2. Cebulę pokroić w kostkę i zaparzyć we wrzątku.

  3. Przyprawę korzenną, cebulkę i pietruszkę wymieszać z olejem. Można również w tym momencie dodać rodzynki i przecier pomidorowy.

  4. Śledzie wymieszać z olejem korzennym, ułożyć w słoiku i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce, żeby się przegryzły i nabrały smaku . SMACZNEGO!.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grawa5 17 grudnia 2014 W tym roku znów zawitają te śledziki na mym świątecznym stole. Bardzo ciekawy smak!! Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 30 listopada 2010 Bardzo lubię śledzie,z przyprawą korzenną jeszcze nie próbowałam ( do ulubionych )

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń