Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Filety osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku. Groszek zblanszować w osolonym wrzątku. Paprykę umyć i pokroić w paski. Wymieszać groszek z papryką.
Czosnek pokroić w plasterki. Sól, pieprz i cukier wymieszać z oliwą oraz plasterkami czosnku. Dodać posiekany szczypior. Obok śledzi ułożyć plasterki oscypka i groszek z papryką. Polać sosem.
Kto woli łagodniejszy smak śledzi, może osączyć je z zalewy, a potem przez kilka godzin moczyć w wodzie lub mleku.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium