Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po madrycku

Śledzie po madrycku

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 953

Dodano: 28.12.2017

Odsłon: 2123

Aromatyczne śledzie z pomidorowym nadzieniem zanurzone w oleju rzepakowym.

Składniki

  • 10 solonych płatów śledziowych a'la matias
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka musztardy sarepskiej lub Dijon
  • łyżeczka chili w płatkach
  • olej rzepakowy do zalania śledzi
  • ziele angielskie 2-3
  • liść laurowy
  • ziarna pieprzu kolorowego
  • pietruszka lub szczypiorek do posypania przed podaniem
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Koncentrat, musztardę i chili w płatkach razem mieszamy. Mieszanką smarujemy płaty śledziowe, zwijamy w rulony, spinamy wykałaczką. Układamy ciasno w słoiku, posypujemy przyprawami (ziele, liść, pieprz kolorowy). Zalewamy olejem rzepakowym, olej powinien poryć śledzie. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni.
    Przed podaniem śledzie można posypać ulubioną zieleniną np. szczypiorkiem lub pietruszką.
    Śledzie można przechowywać do 2 tygodni lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tomm71 02 stycznia Sledzie po madrycku. Ciekawe czy w Madrycie wiedza co to jest Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2017 "Śledzie można przechowywać do 2 tygodni lodówce."

Kto bym tyle je trzymał hehe, u nas znikają w dwa dni, czasem też i w ciągu jednego dnia i potem trzeba robić dokładkę xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń