Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Autor: fafiatko

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 1122

Dodano: 21.03.2018

Odsłon: 8605

Tradycyjna forma podania śledzi na świątecznym stole

Składniki

  • filety śledziowe ala matias solone w zalewie slonej 5 szt
  • do śledzi: olej szkl, cebula 1 szt, pieprz
  • ziemniaki ugotowane 3 szt
  • marchew ugotowana 1 szt
  • por- kawałek
  • jaja ugotowane 3 szt
  • sos: majonez, musztarda, śmietana po kopiastej łyżce
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe odmaczałam w wodzie parę godzin- lubię mniej słone.
    Potem pokrojone w naczyniu przełożyłam je cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem.
    Po paru godzinach już są dobre.

  2. Na talerzu ułożyłam warstwę śledzi. Na to ułożyłam warstwę startych na grubym oczku ugotowanych ziemniaków, pokrojonego w półplasterki pora, potem starta marchew i starte jaja.
    Zrobiłam sos z majonezu, musztardy i śmietany doprawiony pieprzem. Polałam całość.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 marca Ja to ostatnimi czasy zawsze nie "zdąłżam" na otwarcie tematu xD
No kurcze, znowu śledziki i co tu zrobić? ;)

EM, Ty myślisz, że do świąt by wytrzymały? NO WAY, nie ma takiej możliwości xD
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kate85 21 marca Smakowite i robi wrażenie :) Łapka w górę! xD Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 marca Znów pyszne śledzie,skąd czerpiesz te pomysły....super...:) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 21 marca Znajoma sałatka, tęż czasem robię tylko jeszcze dodaje buraczki i ser żółty, a twoja fajnie ułożona w kopczyk ;-) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń