Do góry

Śniadania Przepis na:

Śledzie w ogórkowej łusce

Śledzie w ogórkowej łusce

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 8130

Dodano:

Odsłon: 13187

Śledzie z serkiem chrzanowo- czosnkowym pod ogórkową łuską.

Składniki

  • spore filety śledziowe 2,5 sztuki
  • twarożek kanapkowy ( u mnie kozi ) 200 g
  • 1 dymka
  • 1 ogórek wężowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka chrzanu
  • czosnek granulowany, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie, osuszamy na ręczniku papierowym.
    Twaróg mieszamy z tartym chrzanem, dodajemy posiekany czosnek, dymkę, przyprawiamy pieprzem i czosnkiem.
    Z jednej strony dwa całe filety śledzia smarujemy serkiem.
    Polówkę śledzia drobno siekamy i dodajemy do reszty serka.
    Ogórek kroimy w cieniutkie plasterki.
    Na stole rozkładamy folię przezroczystą na nią układamy nachodzące na siebie plasterki ogórka.
    Na ogórki kładziemy jeden filet śledziowy, przerwa i drugi filet.
    Miejsce między śledziami wypełniamy serkiem.

  2. Teraz filią składamy jednego fileta na serek, folię delikatnie odwijamy.
    Następnie folią zwijamy śledzia z drugiej strony.

  3. Całość delikatnie owijamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 09 lutego Super przepis, i prezentuje sie pieknie i na pewno smaczny. Zabieram do wyprobowania <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 18 stycznia wygląda rewelacyjnie,aż ślinka leci :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia Ciekawa propozycja :) Skoro śledzik, to trzeba będzie wypróbować, bo pysznie się zapowiada :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń