Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w śmietanie z marchewką,jabłkiem i cebulą.

Śledzie  w śmietanie z marchewką,jabłkiem i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 536 Ocena: 9353

Dodano:

Odsłon: 3436

Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.Te zrobiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Bardzo polecam ten przepis smakoszom śledzi.

Składniki

  • Śledzie Matiasy 6 szt.
  • Cebula średnia 4 szt.
  • Marchew 1 duża
  • Jabłko 1 duże
  • ocet,cukier do smaku
  • Śmietana 150ml
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wymoczone śledzie( 2-3 godz.) pokroić na części.Dwie cebule pokroić w piórka dodać do śledzi.Skropić octem lub sokiem z cytryny 3-4 łyżeczki.Dać do lodówki na 4 godz.
    Osobno utrzeć na grubych oczkach marchew,jabłko,a cebulę pokroić w cieńkie piórka.
    Doprawić do smaku cukrem,octem lub sokiem z cytryny ,wymieszać i odstawić na 1 godz.
    Gdy śledzie już przeszły smakami ,wyjąć bez cebulki w której się zaprawiały i dać do miski.
    Dodać marchew z jabłkiem i cebulką,wlać śmietanę zamieszać i można zajadać.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń