Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie z czerwonym i białym buraczkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Przepis przysłała Teresa Skotnicka z Gozdowa
Płaty śledziowe umyj, namocz w wodzie. Pokrój w kostkę, skrop oliwą. Buraczki obierz, pokrój w kostkę, włóż do oddzielnych misek.
Czerwonego buraczka skrop oliwą i sokiem z cytryny, oprósz cukrem, solą i pieprzem. Bazylię i cebulę posiekaj, dodaj do białego buraczka, skrop sokiem z cytryny i oliwą, posyp cukrem, solą i pieprzem, wymieszaj.
W wysokich forem kach ułóż buraczka czerwonego, śledzia i białego buraczka. Foremki zdejmij, piramidki skrop oliwą.Źródło: Chwila dla Ciebie