Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego ze śledzia typu matijas...polecam
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
czosnek przpuscic przez praske na mizagę
śledzie dobrze odecedzic z oleju z tacki,pokroić w kawalki( ja kroje na niezbyt wielkie kawaleczki takie na raz do buzi)
ukladać kawaleczki sledzia w miseczce , smarować rozmiażdżonym czosnkiem i posypac majerankiem i tak warstwa po warstwie, oczywiscie na wierzchu ma byc majeranek.
(czasami by sledzi ciągle nie robic jednakowo dodaje pokrojona w kosteczkę cebulkę( niezbyt wiele) i warstwy wygladaja wtedy tak : śledż, czosnek, majeranek, cebulka)
gdy juz ukladanie sledzi mamy z glowy zalewamy to wszystko oliwką i by sledziki były pyszniutkie chowamy je głeboko w lodowce na 2-4 dni by skruszały i przeszły smakiem. Zapewniam iż takjie sledziki sa wysmienite na Wigilię jak i na imprezkę
....aa jeszcze jedno czosnek ma dośc intensywny zapach więc proponuje przechowywac np w miseczkach z pokrywką by lodowka nie przeszła zapachem