Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledziki w majeranku

Śledziki w majeranku

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 2489

cos innego ze śledzia typu matijas...polecam

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. czosnek przpuscic przez praske na mizagę

  2. śledzie dobrze odecedzic z oleju z tacki,pokroić w kawalki( ja kroje na niezbyt wielkie kawaleczki takie na raz do buzi)

  3. ukladać kawaleczki sledzia w miseczce , smarować rozmiażdżonym czosnkiem i posypac majerankiem i tak warstwa po warstwie, oczywiscie na wierzchu ma byc majeranek.

  4. (czasami by sledzi ciągle nie robic jednakowo dodaje pokrojona w kosteczkę cebulkę( niezbyt wiele) i warstwy wygladaja wtedy tak : śledż, czosnek, majeranek, cebulka)

  5. gdy juz ukladanie sledzi mamy z glowy zalewamy to wszystko oliwką i by sledziki były pyszniutkie chowamy je głeboko w lodowce na 2-4 dni by skruszały i przeszły smakiem. Zapewniam iż takjie sledziki sa wysmienite na Wigilię jak i na imprezkę

  6. ....aa jeszcze jedno czosnek ma dośc intensywny zapach więc proponuje przechowywac np w miseczkach z pokrywką by lodowka nie przeszła zapachem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Doloressss 20 lutego 2013 Wypróbowałam...
Bardzo pyszne, tylko zamiast matiasów dałam śledzie marynowane
Ode mnie piąteczka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń