Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledziki w oleju z musztardą francuską i cebulką

Śledziki w oleju z musztardą francuską i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3947

Dodano:

Odsłon: 9179

Prosty przepis dla amatorów raczej tradycyjnych smaków:)

Składniki

  • 2 duże matiasy (solone lub gotowe w oleju)
  • 1 duża cebula
  • musztarda francuska
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • ok. 1/2 szklanki oliwy
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Matiasy solone moczymy ok. 2 godziny w zimnej wodzie, później kroimy w paski.
    Jeśli użyjemy matiasów w oleju. możemy od razu pokroić je w paseczki.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę.

  2. W miseczce układamy warstwami: cebulę, śledzik, musztardę francuską, listek laurowy, ziele angielskie, cebulę, śledzik itd., aż do wyczerpania składników.
    Całość zalewamy oliwą i wkładamy do lodówki. Spożywamy najlepiej w następnym dniu.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń