Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaczki z boczkiem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Ciasto rozwiń. Pozostaw je w pokojowej temperaturze ok. 20 minut, aby rozmarzło. Boczek pokrój w kosteczkę. Paprykę oczyść, pokrój na drobne kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pokrojone wymieszaj oraz przypraw solą, pieprzem i ziołami.
Płaty ciasta posyp nadzieniem. Zwiń. Pokrój w plasterki. Ślimaczki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posyp solą (najlepiej morską). Piecz 20 minut w temperaturze 220 st.Źródło: Tina