Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor: Monika87

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1266

Dodano: 28.01.2013

Odsłon: 12995

Bardzo fajna zakąska, prosta i smaczna!

Przygotowanie

  1. Pieczarki czyścimy, kroimy drobno i przesmażamy z cebulką, pokrojona w drobną kostkę. Paprykę i cebulę kroimy w piórka.

  2. Na ciasto francuskie wzdłuż nakładamy kolejno : szynka, pieczarki z cebulą, papryka, cebula (surowa), na to ser żółty.

  3. Zawijamy w roladę i kroimy na ok 2cm krążki. Wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia (można wykorzystać ten, w które było zawinięte ciasto). Posypać z wierzchu tymiankiem i bazylią, lub innymi przyprawami jeśli lubicie.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180st i piec do zrumienienia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń