Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i dodatkami

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 5987

Dodano:

Odsłon: 9277

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i dodatkami

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy a następnie smarujemy serkiem śmietankowym po całości. Posypujemy pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypujemy kolejno szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem.

    Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk.

    Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń