Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta

Autor: KatarzynaM

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 469

Dodano: 21.09.2017

Odsłon: 1324

Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • pół opakowania mrożonego szpinaku, może też być świeży
  • pół kostki sera feta
  • ząbek czosnku
  • sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozłożyć i delikatnie rozwałkować skropić delikatnie oliwą z oliwek. W między czasie na patelni rozgrzać olej i wrzucić szpinak przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Przyprawić solą i pieprzem.

  2. Gotowy szpinak rozłożyć na cieście. Na szpinak dać pokrojony w kostkę ser feta. Na dole zostawiamy 2-3 cm czystego ciasta, bo będzie go łatwiej zwinąć.

  3. Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 3 cm krążki.

  4. Ślimaczki ułożyć na blasze do pieczenia, spokojnie można wykorzystać papier z ciasta francuskiego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min, aż się zarumienią.

  5. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 września Prosto, szybko i pysznie.
Takie rzeczy, to ja lubię :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń