Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 604 Ocena: 8523

Dodano: 14.02.2018

Odsłon: 1975

Ekspresowa w przygotowaniu, bardzo dobra przekąska na imprezę i nie tylko :-)

Składniki

  • Ciasto francuskie 27,5 dag
  • ketchup lub sos pomidorowy (u mnie ketchup z dyni) kilka łyżek
  • szynka ok. 6 plastrów
  • ser żółty ok. 6 plastrów
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwinąc, posmarować sosem pomidorowym

  2. Na całości ciasta ułożyć szynkę

  3. Na szynkę wyłożyć ser

  4. Ciasto zwijać ciasno w roladę od dłuższego boku. Wstawić do zamrażarki na ok. 30 min (schłodzenie ułatwi krojenie rolady).

  5. Po schłodzeniu roladę kroić ostrym nozem na grubośc ok. 2 cm. Ślimaki z ciasta układac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  6. Piec w temp. 190 stopni ok. 35 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 lutego Ja bym powiedział, ze ustawiając góra/dół, to wystarczy 15 minut, bo ostatnio "coś" nam się trochę trochę w cieście francuskim "przyjarało", a też miało być na 30 min xD

Z tym ciastem, to trzeba uważać, bo lepiej siedzieć przy kuchence te "parę" minut, niż potem siekierą to dzielić ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń