Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki pod kruszonką to pyszny deser na ciepło do przygotowania w zaledwie chwilkę. Pod kruszonką ukryte są śliwki w cynamonie, a idealnie do nich będą pasować lody.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Składniki
Umyte i pozbawione pestek śliwki pokrój w ćwiartki. Śliwki zasyp brązowym cukrem, cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Odstaw na bok na 10 minut by śliwki puściły soki pod wpływem cukru.
Masło, cukier oraz mąkę zagnieć razem. Możesz to zrobić przy pomocy widelca, bądź miksera. Zrób to dokładnie aby masa miała jednolitą konsystencję.
Foremki ceramiczne napełnij do 2/3 wysokości śliwkami i zasyp z wierzchu wcześniej przygotowaną kruszonką. Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez 20 minut aż kruszonka z wierzchu nabierze złotego koloru.
Ciepły deser podawaj z gałką ulubionych lodów.