Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Mikserem wymieszam mąkę, jajka, proszek do pieczenia i mleko.
Myję śliwki, przekrawam i oczywiście pozbywam się pestek.
Wyjmuję patelnie, polewam troszkę oleju i nakładam łyżkę przygotowanego ciasta. Zaczynam smażenie :)
W końcu na cieście układam połówki śliwek.
Gdy się usmażą podaję, jeśli chcecie możecie posypać racuszki cukrem pudrem.