Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodkie semifreddo"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni. W rondelku zagotuj wodę, rozpuść w niej cukier. Wsyp orzechy. Masę wylej na pergamin, wystudź, następnie pokrusz.
Żółtka ubij na puch z ziarenkami wanilii, zaś białka ze szczyptą soli. Schłodzoną śmietankę połącz z mascarpone, a następnie delikatnie wmieszaj najpierw żółtka, potem białka i orzechy. Przełóż do keksówki wyłożonej folią.
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie cienkim strumieniem wylewaj ją na masę, rozprowadzając po powierzchni patyczkiem. Włóż deser na minimum 5 godzin do lodówki – pozostanie lekko miękki.
Przed podaniem udekoruj wierzch czekoladą, orzechami i malinami.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax