Do góry

Zupy Przepis na:

Słodko-pikantna zupa meksykańska

Słodko-pikantna zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 131

Dodano:

Odsłon: 511

Przepis na pyszną zupę meksykańska o wyraźnym słodko-pikantnym posmaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 400 gramów mielonego mięsa wołowego
  • Puszka pomidorów krojonych
  • Puszka brązowej fasolki
  • Jedna czerwona papryka i cebula
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki słodko-pikantnego sosu Tao-Tao
  • Olej i przyprawy: papryka słodka, papryka ostra i sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy trzy łyżki oleju, dodajemy mięso i podsmażamy kilka minut
    Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dalej podsmażamy
    W kolejnym etapie dodajemy: pomidory z puszki, pokrojoną w duża kostkę czerwona paprykę, dwie szklanki wody, 4 łyżki sosu Tao-Tao oraz 3 łyżeczki przecieru pomidorowego

  2. Całość przyprawiamy: solą, słodką i ostrą mieloną papryką (pół lub cała łyżeczka) a następnie gotujemy pod przykryciem przez 30 minut
    Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę z puszki, gotujemy! przez 3 minuty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń