Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bardzo smaczne, delikatne a z kiwi komponuje się wyśmienicie............SMACZNEGO!!!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
jajka "L", zimną palmę, cukier utrzeć mikserem z 4 minuty, masa ma być o konsystencji zważonej
wsypać przesianą makę z proszkiem i mikserem zmiksować krótko do połączenia składników na gęste ciasto
2 foremki 15x15 lub 1 większa np. tortownica 24 - foremki posmarować masłem, w każdej rozsmarować ciasto
nie mocno dojrzałe kiwi obrać cienko ze skórki, pokroić na grubsze plastry i powkładać gęsto do ciasta
piec w 200 C około 40 minut, do suchego patyczka