Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smakowita tarta z wiśniami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem. Dodaj cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka, wodę, zagnieć szybko ciasto. Zawiń w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Wiśnie umyj i wydryluj, wymieszaj z cukrem, mąką i cynamonem. 1/4 ciasta odłóż, resztę rozwałkuj. Formę na tartę wysmaruj masłem, wypełnij ciastem, formując wysoki brzeg. Ponakłuwaj widelcem, piecz przez 20 minut w 180°C. Wyjmij, wyłóż na nie wiśnie.
Odłożony kawałek ciasta rozwałkuj, wytnij z niego nożem paski, ułóż je na wierzchu wiśni, piecz przez 30 minut w temp. 180°C. Udekoruj listkami mięty.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień