Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smakowity miodownik"
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1527
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1527
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 47
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z sodą, przyprawą i solą. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po jednym żółtku, cały czas ucierając masę. Następnie wlej porcjami miód i wsyp mąkę. Domieszaj śmietanę. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy.
Wymieszaj i przełóż ciasto do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz w 170°C przez 60-65 minut. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
Przełożenie: powidła zagotuj. Wsyp galaretkę, dobrze wymieszaj. Gdy masa przestygnie, przełóż nią blaty ciasta.
Kremówkę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, odstaw na 3 minuty i polej piernik. Udekoruj pomarańczą, cynamonem i anyżem.Źródło: Naj