Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone cynaderki

Smażone cynaderki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 102

Przepis wart wypróbowania: "Smażone cynaderki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Nerki przekrój wzdłuż i wytnij z nich kanaliki. Powstałe plastry opłucz w ciepłej wodzie i na kilka godzin namocz w mleku. Następnie wyjmij plastry z mleka i osusz.

  2. Dopraw pieprzem i panieruj je w mące, posolonych, rozbełtanych jajkach i bułce tartej.

  3. Panierowane nerki usmaż na patelni na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń