Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone cynaderki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Składniki
Nerki przekrój wzdłuż i wytnij z nich kanaliki. Powstałe plastry opłucz w ciepłej wodzie i na kilka godzin namocz w mleku. Następnie wyjmij plastry z mleka i osusz.
Dopraw pieprzem i panieruj je w mące, posolonych, rozbełtanych jajkach i bułce tartej.
Panierowane nerki usmaż na patelni na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.Źródło: Na żywo