Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażone jaja wielkanocne babci Stefci

Smażone jaja wielkanocne babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14359

Dodano:

Odsłon: 6656

Kolejny szalony pomysł mojej babci z Bieszczad na smaczne jajka na śniadanie wielkanocne.

Składniki

  • Składniki:
  • Jajka ugotowane na twardo 2 szt.
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka pszenna do panierki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka wędzona do smaku
  • Majonez 2 łyżki
  • Musztarda zwykła 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ugotowane jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka, dodać majonez, musztardę, posiekaną natkę pietruszki, paprykę wędzona, sól i pieprz do smaku, dokładnie utrzeć i odstawić w chłodne miejsce. Białka jajek panierować w mące, maczać w rozbełtanym jajku i ponownie panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu około 2 minut. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym i napełnić szprycą przygotowanym schłodzonym farszem. Ozdobić natką pietruszki, posypać lekko pieprzem i podawać na śniadanie wielkanocne. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń