Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone Piersi Kurczaka z Parmazanem

Przepis dnia 2011-08-07
Smażone  Piersi  Kurczaka  z  Parmazanem

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1314

Dodano: 31.07.2011

Odsłon: 12119

Szybkie danie w sam raz nadające się na obiad lub kolację.

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 szt.
  • jajko, 1 szt.
  • tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • łyżki tartego parmezanu, 3
  • łyżki bułki tartej, 3
  • czosnek ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, okroić i odciąć luźniejsze części, rozbić tłuczkiem przez folię. ► Rozkłócone jajko przyprawić z solą i pieprzem, osobno zmieszać tarty parmezan z tartą bułką i czosnkiem w proszku. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. ► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 31 lipca 2011 Do ulubionych i koniecznie do zrobienia!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń