Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony, panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.

Smażony, panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1349 Ocena: 16548

Dodano:

Odsłon: 282

Smażony, panierowany filet z dorsza podany z młodymi kartofelkami posypanymi koperkiem i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

  • panierowany filet z dorsza 80 dag
  • młode kartofelki 1,5 kg
  • koperek do posypania
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • oliwa z pestek winogron 4 łyżki
  • majonez 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki.

  2. Młode kartofelki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gdy gotują się kartofle, smażymy panierowane filety z dorsza. Usmażone filety podajemy z posypanymi koperkiem kartofelkami młodymi i surówką z pekińskiej kapusty.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń