Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażony ser na sałatce

Smażony ser na sałatce

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 329

Dodano:

Odsłon: 8730

Chyba każdy lubi żółty ser, a zwłaszcza taki ciągnący i w chrupiącej panierce... ;) Przysmak kuchni czeskiej, w takiej wersji jadłam go na wakacjach.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić wszystkie warzywa na sałatkę. Dodać majonezu i śmietany, przyprawić do smaku i posypać koperkiem.

  2. Jajko rozklecić i dodać ostrej papryki, pieprzu i soli. Plasterki sera obtoczyć najpierw w jajku, później w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amelka_j 07 stycznia 2011 Piękna sprawa taki obiadek. Ja używam sera w pleśni "TUREK", moim zdaniem jest jeszcze lepszy od żółtego, proponuję spróbować.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Aranelka 10 sierpnia 2010 mmm... przypomniał mi się obiad w restauracyjce U Zochy w Ustroniu :) zawsze tam zamawiałam ten ser w panierce albo naleśniki z serem i owocami :) Ciekawa jestem czy ta restauracja dalej istnieje ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MonCheri 31 lipca 2010 Zrobiłam dziś taki serek, z dwoma sałatkami i frytkami, świetna sprawa:) Bardzo dobry przepis, pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 22 lipca 2010 koniecznie muszę wypróbować nie jadłam jeszcze smażonego sera musi być pycha

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 lipca 2010 Zawsze jak jestem w Czechach zamawiam "smazony syr" - pyszny i niedrogi. Narobiłaś mi "smaka" swoim przepisem ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milla_poz 21 lipca 2010 Zrobiłam dziś w podwójnej panierce i faktycznie się nie rozlewał, ale nie stopił się tak bardzo w środku. Także każdy niech robi według swojego uznania ;) Pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatka31 20 lipca 2010 żeby ser nie wypłynął w trakcie smażenia proponuje obtoczyć w panierce 2 lub 3 razy :) jeszcze lepszy efekt jest kiedy smaży się we frytkownicy tylko wtedy olej do wymiany ..
ser smażony najlepiej smakuje z sosem czosnkowym :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 20 lipca 2010 mniam pycha -proste a jakie smaczne, a że kalorie nie ważne - od czasu do czasu można sobie pozwolić!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń