Do góry

Przekąski Przepis na:

Śniadanie: Jajka sadzone

Śniadanie: Jajka sadzone

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 958

Mniam!

Składniki

  • duże jaja, 4
  • duże plastry boczku lub bekony lub jeszcze lepiej szynki z tłuszczem, 4
  • masło, 2 łyczeki
  • sól
  • ew żółty ser, 3 plastry
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy plastry boczku lub innej wędzonki. Przysmażamy z obu stron, aż do zrumienienia. Następnie wbijamy na każdy plaster jajo, tak żeby nie rozlało się żółtko. Delikatnie solimy. Czekamy, aż białko się zetnie. Podajemy na talerzykach po 2 jaja sadzone na plastrach boczku. W wersji wzbogaconej na każde jajo kładziemy plasterek żółtego sera. Czekamy, aż się roztopi. Przepis, który Państwu podałem jest bogaty w składniki, natomiast jaja sadzone można również z powodzeniem usmażyć na samym maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń