Do góry

Śniadania Przepis na:

śniadanie wyspiarskie

śniadanie wyspiarskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2543

Dodano:

Odsłon: 1552

Full breakfast. English breakfast. Śniadanie wyspiarskie. Nie do przejedzenia!

Składniki

  • kiełbaski /sausage/
  • jajka /scrambled or boiled eggs/
  • boczek /bacon/
  • pudding /black or white pudding/
  • pieczony pomidor /roasted tomatoe/
  • tosty /toast/
  • pieczone ziemniaki /baked potatoes/
  • fasolka w sosie pomidorowym /tomatoe sauce white bean/
  • pieczarki /roasted mushrooms/
  • sok pomarańczowy /orange juice/
  • herbata /english breakfast tea/
  • masło /butter/
  • dżem /jam/
  • ser /cheese/
  • keczup /ketchup/
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Większość składników to przktycznie gotowce - wystarczyło podgrzać. I tak:
    - kiełbaski wieprzowe podsmażyłam
    - zrobiłam jajecznicę z solą i śmietanką
    - boczek zgrillowałam
    - white pudding zastąpiłam pasztetową
    - tosty przygotowałam z masłem w opiekaczu
    - pomidora zapiekałam przez około 40 minut
    - ugotowane dzień wcześniej ziemniaki pokroiłam, przyprawiłam ziołami, oliwą, solą i pieprzem i piekłam z pomidorem
    - fasolkę z puszki podgrzałam, po prostu
    - pieczarki przyprawiłam ziołami, solą, pieprzem i skropiłam oliwą, zapiekałam około 20 minut z ziemniakami i pomidorem
    - sok pomarańczowy przelałam z butelki
    - zaparzyłam herbatę
    - nałożyłam masło, ser, dżem i keczup

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń