Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z niespodzianką w środku.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę. 2. Dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier, mieszamy.
3. Do drugiej miski wbijamy jajka i miksujemy.
4. Powoli wlewamy olej oraz mleko.
5. Stopniowo miksując wsypujemy mąkę.
6. Masę dzielimy na dwie części. 7. Do jednej dodajemy kakao.
8. Przygotowujemy formy do muffin. 9. Nakładamy na przemian po łyżce masy, raz ciemnej raz białej.
10. W połowie nakładania, umieszczamy dwie małe pokrojone w kostki batona.
11. Dalej nakładamy masę.
12. Pieczemy 30 minut w 180 ̊C. 13. Muffiny gotowe. 14. Smacznego.