Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste udka kurczaka w cydrze

Soczyste udka kurczaka w cydrze

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Soczyste udka kurczaka w cydrze"

Składniki

  • 4 udka kurczaka
  • 4–6 szalotek (może być zwykła cebula)
  • 4–6 obranych jabłek
  • ok. 1 szklanki cydru jabłkowego
  • 4–5 łyżek miodu
  • pieprz czarny
  • sól morska
  • kilka gałązek rozmarynu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Posiekane szalotki przesmaż na maśle. Wrzuć jabłka pokrojone w ósemki, dodaj miód. Smaż, aż nabiorą złotego koloru. Odstaw. Udka kurczaka posól i włóż do miseczki. Dodaj przesmażone jabłka i szalotki, pieprz, całość zalej cydrem i odstaw do lodówki.

  2. Zamarynowane udka ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj kilka gałązek rozmarynu i piecz w temperaturze 220 stopni C ok. 40 minut. W trakcie pieczenia polewaj mięso marynatą. Podawaj z jabłkami z marynaty.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń