Do góry

Przetwory Przepis na:

Sól ziołowa

Sól ziołowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 438 Ocena: 6307

Dodano:

Odsłon: 2357

Sól ziołową można łatwo przygotować w domu, na bieżąco i na zapas.

Składniki

  • sól 7 łyżek
  • świeża bazylia 1 łyżeczka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • lubczyk 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • pietruszka natka 1 łyżeczka
  • ew. inne zioła
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sól wymieszać z świeżymi posiekanymi ziołami i rozdrobnić blenderem lub krótko młynkiem do kawy .
    Mieszankę wyłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.
    Włożyć do rozgrzanego do 180 C i wyłączonego piekarnika.
    Najlepiej zrobić to po upieczeniu jakiegoś ciasta, ja tak właśnie robię, żeby wykorzystać ciepło piekarnika.
    Ci kilka minut możemy przemieszać.
    Gdy piekarnik wystygnie, wyjąć sól i przesypać do szczelnego słoiczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 lipca to jest najepsze - wlasna sól o róznych smakach, octy i oleje. Zawsze sie przydaje...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 04 lipca Dziękuję, warto zrobić mały zapas :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 29 czerwca zabieram i kciuka zostawiam,do szybkiego zrobienia:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń