Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Mięso umyć, zalać dwoma litrami wody i gotować cały czas odszumowując. Włoszczyznę umyć, pokroić. Włoszczyznę, listki laurowe, goździki, owoce jałowca dodać do wywaru i gotować dwie godziny na średnim ogniu.
Tymczasem umyć kapustę, przekroić i wyciąć głąb. Kapustę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Ogórki przeciąć na pół i pokroić w półplasterki, kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę pokroić w kostkę.
Mięso wyjąć z bulionu. W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać przecier pomidorowy i mąkę i przesmażyć. Dodać kapustę i ogórki. Dolać odcedzony bulion i gotować jeszcze 20 minut. Mięso pokroić w kostkę. Cytrynę pokroić w plasterki, oliwki odsączyć. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać: mięso, kiełbasę, szynkę, plasterki cytryny i oliwki. Doprawić solą i pieprzem.