Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen smaków: pomidorów, papryki pieczonej w piekarniku i doprawiony wędzoną papryką /w proszku/.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce skórką do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do czasu aż skórka ściemnieje. Blaszkę wyjmujemy z piekarnika, nakrywamy folią i odstawiamy na 20 min a następnie zdejmujemy z papryki skórkę i kroimy w kostkę. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Do garnka przekładamy pokrojoną paprykę i pomidory, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. -do czasu aż warzywa rozgotują się a sos odparuje. Całość blendujemy.Dodajemy wędzoną paprykę w proszku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 5 min. Gotowy sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min.