Do góry

Przekąski Przepis na:

Sos tatarski z marynowanymi prawdziwkami

Sos tatarski z marynowanymi prawdziwkami

Autor: aniolywkuchni

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 2659

Dodano: 29.01.2014

Odsłon: 3480

Dzisiaj sos tatarski z marynowanymi prawdziwkami. Doskonały do wędlin własnej roboty / łatwe do zrobienia, ale o tym w innym wpisie/, do jajek itp.

Składniki

  • 3 konserwowe ogórki,
  • garść grzybów marynowanych,
  • 1 łyżka kaparów,
  • 6 łyżek majonezu,
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu,
  • sól, pieprz do smaku,
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Łączymy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 29 stycznia 2014 Uwielbiam,kilka lat do tyłu - każde imieniny mojej siostry nie mogły się obejść bez tego sosu =)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń