Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sos z boczkiem z kopytkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź je, od razu przeciśnij przez praskę. Kiedy wystygną, połącz z jajkiem i mąkami. Z ciasta uformuj wałeczki, pokrój kopytka. Gotuj w osolonej wodzie ok. 5 min od wypłynięcia.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą.
Boczek pokrój w kostkę, cebulę w półplasterki. Cebulę zeszklij na oleju, podsmaż z boczkiem. Wrzuć bób, smaż chwilę razem. Oprósz pieprzem. Podawaj z kopytkami.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie