Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Pomidory obrać ze skórki (najlepiej sparzyć wtedy skórka świetnie odchodzi sama) i pokroić w kostkę. Można następnie przetrzeć je przez sitko ale nie jest to konieczne.
Do garnuszka wlać 2 łyżki oleju lub oliwy i dodać 1 łyżkę masła. Gdy będzie już masło roztopione dodać czosnek przeciśnięty przez praskę - smażyć minutę. Dodać następnie pomidory (wymieszać) i przez 40 minut (może nawet chwilkę dłużej) dusić bez przykrycia na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Objętość powinna zmniejszyć się o połowę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Można podawać również z serem, smacznego :-)