Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti carbonara"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, boczek pokroić. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek. Wymieszać śmietanę z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron ugotowany al dente i zalać śmietaną. Podgrzewać na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Nie należy gotować, ponieważ żółtko się zetnie. Podawać udekorowane listkami świeżego majeranku.
Choć tak przygotowany makaron jest bardzo tłusty, warto czasem spróbować czegoś nowego!
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium