Do góry

Dania główne Przepis na:

spaghetti Carbonara po mojemu

spaghetti Carbonara po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 13967

jest bardzo sycące,łatwe do zrobienia i przede wszystkim tanie:)

Składniki

  • makaron spaghetti, 500g
  • żółtko, 2
  • całe jajo, 1
  • śmietana, 2łyżki
  • boczek, najlepiej wędzony
  • olej do smażenia
  • Natka pietruszki, ok 2łyżki
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta majeranku i oregano
  • można też dodać paprykę w proszku ostrą
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu.Po odcedzeniu wrzucić spowrotem do garnka.

  2. Podsmażyć boczek na oleju.

  3. Jajka rozkłócić dodając śmietanę i przyprawy.

  4. Do garnka z makaronem wlać sos(jaja ze śmietaną i przyprawami), wymieszać,następnie wlać boczek razem z tłuszczem ponownie zamieszać i GOTOWE.Na koniec posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anak 31 sierpnia 2010 zgadza się carbonara to typowo boczek i tak sama robie .Pycha polecam,a jak pachnie.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 28 sierpnia 2010 Nie mogę się zgodzić z Tobą kuchcik2, oryginalna carbonara to pancetta, żółtko, śmietanka, parmezan i odrobina oliwy. Absolutnie żadnych pieczarek czy cebuli !!! Pozdrawiam.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 28 sierpnia 2010 Jeszcze dodaj cebulę, pieczarki i parmezan, a będziesz miała słynną CARBONARĘ!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń