Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti w tej wersji jest tak smaczne, że przygotuję sobie paprykę podsmażoną i do ... zamrażalnika, żeby zimą wyczarować pyszny i tani sos paprykowy ;-)
Składniki
Wstępnie przyprawić mięso solą, pieprzem i vegetą. Podsmażyć na oleju kokosowym, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić i dorzucić drobno pokrojony czosnek. Po kilku minutach podlać wodą.
Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić. Podsmażyć na maśle. Doprawić vegetą. Lekko ostudzić i zblendować ze śmietaną.
Wymieszać na patelni mięso z sosem paprykowym. Ewentualnie doprawić do smaku (sól, pieprz, papryka słodka). Dusić przez kilka minut.
Ugotować spaghetti wg przepisu na opakowaniu. Nałożyć makaron na talerz i polać sosem mięsno-paprykowym. Smacznego!