Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z własnym sosem słodko – kwaśnym

Spaghetti z własnym sosem słodko  kwaśnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 3467

Pyszny, bo własny i bez dodatku E :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory obrać ze skórek, gotować 30 minut (ja dałam do sokowirówki później sok z miąższem połączyłam, nie trzeba już gotować), cebule, ananasa, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i gotować ok. 30 minut, na koniec dodać sok z ananasa zagęszczony 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. I zagotować. Nie pasteryzować, odwrócić tylko słoiki góry dnem i zostawić na jeden dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lady_hetty 04 kwietnia 2012 Sos był robiony we wrześniu, więc bez sztuczności. A co do „E” to nie sądzę żeby jakieś były zdrowe.
A tak poza tym idą Święta, więc weź się za coś pożyteczniejszego niż wystawianie złośliwych komentarzy.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 04 kwietnia 2012 :-) bez dodatku E... wiele witamin znajduje się pod tym symbolem :-), ale nieliczni o tym wiedzą. a te pomidory i papryki to niby mają być takie zdrowe na początku kwietnia? brrr, nawet nie będę rozwijać tematu jak są pędzone te warzywka, ale oczywiście życzę smacznego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń