Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Specjał z agrestem i nutą cytryny"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Owoce umyj i osusz. Mąkę przesiej z proszkiem i solą, wymieszaj z cukrem. Masło rozpuść i ostudź. Miksując, wbijaj do mąki po jednym jajku i wlewaj masło. Dodaj sok i skórkę z cytryny.
2/3 ciasta przelej do formy. Ułóż owoce wymieszane z mąką, wlej resztę ciasta. Piecz w 180°C przez 40-50 minut.Źródło: Naj